Rekrytera säljare

Leende kvinnor pratar på ljust kontor

Ska du rekrytera säljare? Letar du efter hjälp att rekrytera säljare? Då har du kommit rätt. Ett av våra största affärsområden på Reperio är just: Sälj och marknad.

På Reperio är alla anställda säljare oavsett om du arbetar som rekryteringskonsult eller mer renodlat med kundrelationer och försäljning. Vi andas och lever därför föräljning varje dag och vet vad som krävs för att hitta rätt person till just ditt företag. Vår ambition med rekryteringen är alltid att den ska bli långsiktig och att kandidaten ska säkerställa ditt företags framtida utveckling.

Reperio har arbetat med att rekrytera säljare sedan starten 2010 och har därmed en lång erfarenhet och kunskap om vad som krävs. Vi vet att en gedigen kvalitetssäkring är väsentlig för ett lyckat resultat och lägger därför stort fokus på denna kritiska fas.

Vi kvalitetssäkrar alltid slutkandidaten med ett personlighetstest med fokus på drivkrafter kopplat till säljcykeln. Detta återkopplas sedan till kandidatens uppfattning av resultatet, en djupintervju, referenstagning samt jämförs mot upprättad kravspecifikation.

På Reperio har vi rekryterat säljare till alla positioner på marknads- och försäljningsavdelningar, såsom bland annat; Innesäljare, Tele Sales, Hunters, Customer Service,  Fältsäljare, Tekniska Säljare, Försäljningsingenjörer, Account Manager, Key Account Manager, Försäljningschefer till Bransch Managers etc.

Vårt nätverk av säljkompetens är omfattande och vi har alltid kontakta med potentiella kandidater inom de affärsområden som vi verkar.

 

vår process

Grunden för en lyckad Professional Search startar alltid med en väl genomförd kravanalys. Inledningsvis genomför konsulten en analys av uppdragsgivares marknad, företagskultur och kompetensbehov. En viktig del här är ofta intervjuer med nyckelpersoner och andra anställda inom företaget.

Därefter genomför konsulten en omfattande kartläggning av den specifika marknaden genom ett proaktivt tillvägagångssätt där de mest intressanta kandidaterna attraheras. Parallellt med detta skriver konsulten en attraktiv platsannons som spindlas ut på Internet på olika platsannonssajter och sociala medier. Genom löpande avstämningar med kunden säkerställs att arbetet fortlöper enligt plan och att högsta kvalitet upprätthålls i processens alla steg.

Konsulten genomför ett urval och kvalitetssäkrar de mest attraktiva kandidaterna genom kompetensbaserade djupintervjuer. Genom vår strukturella arbetsmetod kan vi redan efter 25 – 35 arbetsdagar presentera kandidater för våra uppdragsgivare.

För att bredda beslutsunderlaget genomför konsulten referenstagning på slutkandidaterna. Vid önskemål genomför vi även utvalda test där vi är certifierade inom såväl personlighetstest och färdighetstester. I samtliga uppdrag har vi förmånliga garantier då det ska kännas tryggt att samarbeta med oss.

referenser

Reprio betyder ”att finna” på Latin.

våra kunder säger

"För att lyckas med en bra rekrytering krävs att rekryteringsfirman sätter sig in i hur företaget som dom skall rekrytera till fungerar och förstår  kompetensbehovet. Jag har använt Reperio Search  vid ett flertal tillfällen för såväl säljartjänster som betydande chefsposter och jag har blivit imponerad varje gång över utbudet av kandidater."

Lars Rüdén

VD

Robota

"The recruitment team at Reperio have provide excellent service to Flowbird.  They have helped us find high quality candidates and improve the caliber and professionalism of our organization."

Jeff Nethery

Global Products Director

Flowbird – Urban Intelligence