Teknisk Support till SMC Automation

Vill du bli SMC:s expert inom deras produktområde elektronik och elektrisk automation? Vill du dessutom arbeta i ett av världens ledande företag inom automation baserad på pneumatiskt och elektriskt drivna rörelser, då ska du se hit! Hos SMC får du en omfattande ”onboarding” i företagets produkter, möjlighet att driva förbättringsarbete inom teknisk support och dessutom mycket trevliga och kompetenta kollegor.

Om företaget

SMC är världsledande inom pneumatik och är väletablerade inom den svenska industrin för att säkerställa produktion och automation. SMC har under sin tid i Sverige skapat en stabil plattform, inte minst genom att företaget har hjälpt svensk ”high-tech-industri” att automatisera sina tillverkningsprocesser. SMC har idag kunder inom all automation från noggrann tillverkning av LCD-skärmar till sågverk och tyngre industri.

Om tjänsten

Reperio Search söker nu för SMC:s räkning en medarbetare till Teknisk support. Arbetsuppgifterna för Teknisk support består i daglig rådgivning till kunder och säljare gällande SMC:s stora produktutbud och dess användningsområde. Produktområdet inom el automation, såsom elektriska linjärenheter, drivenheter och fältbuss, växer och blir allt mer betydande. SMC i Sverige behöver därför stärka upp kompetens och support inom el, i samma takt som moderbolaget i Japan utvecklar nya produkter. Mer specifikt innebär dina arbetsuppgifter att:

  • arbeta med företagets ständigt ökande produktsortiment inom el och elektronik och svara på frågor via mejl och telefon från företagets säljare och kunder.
  • utbilda innesäljarna i produkttekniska frågor angående nya produkter och förändringar i redan befintliga produkter.
  • vara i kontakt med det tekniska centret i England som hjälper Teknisk support med allt från svårare tekniska frågor till att konstruera specialprodukter eller att testa och simulera produkterna för kundens applikation.

Teknisk support är organiserade under svenska säljbolags teknikavdelning och därigenom kommer du att vara en del av navet i säljsupporten på SMC:s huvudkontor i Sverige.

Vem säker vi?

Vi söker dig som har minst teknisk gymnasial utbildning. Vi ser dessutom gärna att du har något års erfarenhet från automationsbranschen. Vidare talar och skriver du såväl svenska som engelska bra. Har du dessutom läst YH utbildning inom industriautomation så är det högst meriterande.

Övrigt

SMC lägger stor vikt vid din personlighet och att du kan stå för SMC:s värderingar Mod, Stolthet, Engagemang, Hänsyn och Professionalism. Att jobba på SMC innebär att man får en stark organisation och ett välkänt varumärke i ryggen med både häftiga och innovativa produkter. Vi tror att rätt person för rollen har en inre motor att utvecklas som person och inom SMC som företag. Är du dessutom ”serviceminded” och förstår vikten av att alltid sätta kunden först så kan du vara den som SMC söker. SMC erbjuder bra förmåner i form sex veckors semester, årsbonus baserat på vinsten och förmånliga Benifyportalen. Teamet samarbetar tätt och hittar också på saker, såsom gemensamma aktiviteter, för att ytterligare bygga teamkänslan.

Låter det intressant? Tveka då inte att skicka in din ansökan nedan eller har du några frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Malin Nordh på Reperio Search på telefon, 072 – 325 66 96.