Teknisk säljare till SMC Automation

Teknisk säljare till SMC Automation

Har du ett stort tekniskt intresse och vill arbeta i ett av världens ledande företag inom automation baserad på pneumatiskt och elektriskt drivna rörelser, då kan det här vara jobbet för dig! SMC är en innovativ partner till sina kunder och företaget erbjuder ett brett sortiment av kvalitetsprodukter och systemlösningar till svensk industri. Hos SMC arbetar du dessutom i ett tight team av trevliga och kompetenta medarbetare och styr din egen tid genom frihet förenat med ansvar.

Om företaget

SMC är ett av världens ledande utvecklings- och tillverkningsföretag inom området industriell pneumatik. Företaget grundades 1959 i Tokyo och är idag ett internationellt erkänt varumärke som har funnits i Sverige i egen regi sedan 1986. SMC har under sin tid i Sverige skapat en stabil plattform, inte minst genom att företaget har hjälpt svensk ”high-tech-industri” att automatisera sina tillverkningsprocesser. SMC har idag kunder inom all automation från noggrann tillverkning av LCD-skärmar till sågverk och tyngre industri.

Om tjänsten

Reperio Search söker nu för SMC:s räkning en Teknisk säljare som kommer att ansvara för hela försäljningskedjan, från första kundkontakt till efterföljande kundvård. Det geografiska området består av ett inringat område mellan städerna Västerås – Örebro – Askersund – Storfors till Avesta. Som Teknisk säljare hos SMC kommer du att vara ansvarig för hela SMC:s produktportfölj som består av industriell pneumatik och elektriskt drivna linjärenheter. Som säljare hjälper du dina kunder att hitta rätt tekniska lösningar och du planerar dina kundbesök och resor själv.

Mer specifikt innebär tjänsten:

  • Budgetera försäljningen och driva den mot uppsatta mål
  • Supportera, underhålla och utveckla samarbetet med befintliga kunder
  • Prospektering av nya kunder (ca 10 procent)
  • Utföra behovsanalyser hos kund
  • Arbeta i säljstödsprogram och skriva offerter

Som Teknisk säljare har du hjälp och stöd i Teknisk support som sitter på huvudkontoret i Segeltorp.

Vi söker dig som har

gymnasial- eller eftergymnasial teknisk utbildning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Vidare ser vi att du har någon slags av erfarenheter av B2B försäljning antingen som innesäljare, teknisk support eller fältsäljare. Du talar flytande svenska och har goda kunskaper i engelska i tal och skrift. Körkort är ett krav. Vi ser det dessutom som högst meriterande om du har kunskap och erfarenhet av elektriskt drivna linjärenheter, pneumatik eller automation.

Övrigt

Att jobba på SMC innebär att du får en stark organisation och ett välkänt varumärke i ryggen med både häftiga och innovativa produkter. Vi tror att rätt person för rollen är en glad, energisk och målmedveten person som tycker om att kombinera sin vinnarinstinkt med sin tekniska ådra. SMC erbjuder bra förmåner i form av teambaserad bonus, 6 veckors semester, tjänstebil och förmånliga Benifyportalen. Hos SMC kommer du att bli en del av ett glatt och sammansvetsat gäng som har kul på jobbet. Går det bra för teamet så åker dem gärna iväg på en resa tillsammans eller går ut och äter.

Låter det intressant? Tveka då inte att skicka in din ansökan nedan eller har du några frågor om tjänsten så är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Malin Nordh på Reperio Search, telefon 072 – 325 66 96.