Systemutvecklare VBAS till Fläkt Woods med placering Jönköping

Vill du få chansen att få jobba i ett globalt och marknadsledande företag inom ventilations- och luftbehandlingssystem som ständigt jobbar med att utveckla och förbättra inomhuskomforten och brandsäkerheten. 

Om företaget

Med över 100 år inom industrin är Fläkt Woods stolta över att utveckla innovativa och energieffektiva produkter och systemlösningar för kontor, skolor, sjukhus, hotell, bostäder, offshore och tunnelbanor. Fläkt Woods är en del av Fläkt Group som är cirka 3600 anställda med närvaro och försäljning i 65 länder. Fläkt Woods AB, med cirka 700 anställda, har produktion och utveckling i Jönköping och Järna samt säljkontor på 16 platser runt om i Sverige. Fläkt Woods erbjuder utmaningar inom flera yrkeskategorier i en internationell miljö för ingenjörer inom projektledning, utveckling och produktion, supportfunktioner till logistik och marknad. Hos Fläkt Woods finns även tjänster inom sälj, finans, HR, IT och många fler intressanta områden.

Om tjänsten

I din roll kommer du att vara en viktig del i att vidareutveckla deras egenutvecklade system. I Jönköping finns Fläkt Woods största Center of Excellence där du kommer att ha ett tätt samarbete med deras moderna och automatiserade tillverkning. Du är ansvarig för att omvandla verksamhetskrav till tekniska lösningar inom Fläkt Woods verksamhet.

Som systemutvecklare kommer du att arbeta på Fläkt Woods IT-avdelning. De är idag fyra medarbetare som arbetar med deras egenutvecklade MPS/ERP-system. Systemet omfattar hela kedjan från försäljning till produktion med fokus på automation i alla delar. Automation kan bestå av automatisering av manuella arbetsmoment samt styrning / programmering av både standard och specialanpassade maskiner. Då systemet är djupt integrerat i verksamheten kommer du vara en viktig speaking partner i både produkt- och verksamhetsutveckling. Du kommer ha stor möjlighet att påverka utformningen av lösningarna, då du kommer att vara med i hela utvecklingskedjan från projekt och specifikation till förvaltning. Framåt kommer du arbeta med både analys, optimering och effektivisering av verksamheten samt uppgradering av moduler utvecklade i äldre tekniker. Fläkt Woods kommer också under året integrera mot nya tillverkningsenheter i Tyskland.

Fläkt Woods söker dig som

Är ansvarstagande och initiativrik. Du har lätt att se helheten och säkerställer därmed att rätt förutsättningar och information finns för att leverera lösningar samt att du vill se ett kontinuerligt utvecklingsarbete där du bidrar till att förbättra arbetssätt, processer och utvecklingsmetodik. Som person är du serviceorienterad, strukturerad och noggrann. Du har en god helhetsförståelse för verksamheten och du har ett självklart servicetänk gentemot hela organisationen, internt och externt. Du har förmåga att omsätta krav och händelser till en visuell beskrivning samt att du i ditt strukturerade sätt att arbeta har lätt att hantera flera pågående aktiviteter med hänsyn till tidsaspekt och ledtid. Vidare ser vi att du har:

  • En högskoleutbildning inom systemutveckling eller likvärdig utbildning.
  • Du har minst fem års erfarenhet inom yrket och du har erfarenhet av agila metoder såsom Scrum och/eller Kanban
  • Utveckling inom Microsoft .NET (VB, C#)
  • Databasutveckling inom MS SQL Server
  • Du talar och skriver svenska och engelska

Meriterande kunskaper:

  • Tillverkande produktion
  • WCF/DDD/MVVM/VB6
  • MPS/MIS/MES/ERP-system
  • TFS & UX design
  • Manufacturing / Industry 4.0 (AI)

Vill du få ett smakprov på hur det är att jobba hos Fläkt Woods. Kolla gärna in filmen nedan!

Urval sker löpande så passa på och sök tjänsten redan idag. Har du några frågor är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Josefin Holmström på telefonnummer 076- 215 38 25.