Key Account Manager till SMC Automation, placering Lund

Arbetar du som Teknisk Säljare gentemot industrin idag och vill ta nästa steg i karriären, då ska du se hit! Har du dessutom ett genuint intresse för att utveckla affären och vill arbeta i ett av världens ledande företag inom automation baserad på pneumatiskt och elektriskt drivna rörelser, då kan det här vara jobbet för dig. I rollen som KAM hos SMC kommer du till ett innovativrikt företag som sätter tillväxt först. SMC har långsiktiga mål och en strategi där företaget arbetar för att bli marknadsledare. Som KAM kommer du att få en nyckelroll för SMC.s fortsatta utveckling med ett fåtal av de största kunderna i regionen. Dessutom arbetar du med trevliga och kompetenta kollegor både i Sverige som globalt.

Om företaget

SMC är ett av världens ledande utvecklings- och tillverkningsföretag inom området industriell pneumatik. Företaget grundades 1959 i Tokyo och är idag ett internationellt erkänt varumärke som har funnits i Sverige i egen regi sedan 1986. SMC har under sin tid i Sverige skapat en stabil plattform, inte minst genom att företaget har hjälpt svensk ”high-tech-industri” att automatisera sina tillverkningsprocesser. SMC har idag kunder inom all automation från noggrann tillverkning av LCD-skärmar till sågverk och tyngre industri.

Om tjänsten

Reperio Search söker nu för SMC:s räkning en Key Account Manager. Som KAM ansvarar du för ett fåtal av företagets viktigaste kunder i regionen. En av dessa kunder tar en stor del av arbetstiden och är en av SMCs största kunder även globalt. Arbetet kommer bestå av att utveckla SMC.s varumärke och företagets goda relation med de kunder som du ansvarar för.

Till din hjälp har du regionchefen och erfarna kollegor i säljarbetet, men även en applikationsingenjör och den tekniska staben som sitter i Stockholm och hjälper till med tekniska frågor. SMC erbjuder ett kul och varierande jobb med stor frihet och personligt ansvar.

Mer specifikt innebär tjänsten att:

  • identifiera och hitta nyckelpersoner hos kunden.
  • ha kontakt och dialog med kollegor på global nivå samt direkt gentemot Japan.
  • vara rådgivande åt kunden och tänka utanför ”boxen”
  • projektleda nya affärsmöjligheter.
  • kunna se nya affärer och lägga upp både långsiktiga och kortsiktiga planer.
  • engagera de kollegor som behöver vara involverade i ”ditt” ärende.

Vem söker vi

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi ser gärna att du har en stor social förmåga, är affärsdriven och förstår partnerskapet med kunden. Vidare ser vi att du arbetat med teknisk B2B försäljning och att du är redo att ta nästa steg i karriären. Du talar flytande svenska och har mycket goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift. Körkort är ett krav. Vi ser det dessutom som högst meriterande om du har kunskap av automation.

Övrigt

Att jobba på SMC innebär att du får en stark organisation och ett välkänt varumärke i ryggen med innovativa produkter. Vi tror att rätt person för rollen är en glad, energisk och affärsdriven person som tycker om att kombinera sin affärsmässighet med sin kommunikativa förmåga. Rollen innebär ett nära samarbete med kompetenta kollegor samtidigt som du styr din tid genom frihet förenat med ansvar. SMC erbjuder bra förmåner i form av teambaserad bonus, 6 veckors semester, tjänstebil och förmånliga Benifyportalen. Hos SMC kommer du att bli en del av ett glatt och sammansvetsat gäng som har kul på jobbet. Går det bra för teamet så åker dem gärna iväg på en resa tillsammans eller går ut och äter.

Låter det intressant? Tveka då inte att skicka in din ansökan nedan eller har du några frågor om tjänsten så är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Fredrik Hellström på Reperio Search, telefon 073 – 540 03 31