Gruppchef till E.ON Energidistribution med placering i Upplands Väsby

Hos E.ON är alla olika och deras verksamhet stor, men en sak har de gemensamt. De brinner för sitt mål att ställa om till 100 procent förnybar och återvunnen energi senast år 2025. Det är ingen liten ambition och för att kunna nå dit krävs människor som vill göra skillnad och bryta ny mark. Istället för att leva på naturen, måste vi börja leva med den. Nu gör E.ON stora investeringar för att vara med och skapa ett land som drivs av naturens kraft istället för på dess bekostnad. Vill du vara med och göra skillnad?

Reperio Search söker nu för E.ON:s räkning en Gruppchef till etableringen i Stockholm och en Gruppchef till deras etablering i Nässjö med ansvar för Anslutning & Service. Som kommer att vara med och leda dom på deras resa mot att bli ”energimarknadens möjliggörare”. I denna utveckling kommer ledarfrågorna att vara centrala. Avgörande för att förverkliga denna ambition är E.ON:s säkerhetsarbete, deras systematiska arbete för hög leveranssäkerhet och att med kundens behov i centrum driva omställningen av energisystemet.

Roll/Ansvar

Som Gruppchef för lokalnätsaffärer Anslutning & Service, ansvarar du för att driva en affärsmässig leverans och optimering av lokalnätsanläggningarna på ett sätt som skapar hög leveranssäkerhet, uppfyller ägarens krav på avkastning för affären och, i förlängningen, bidrar till ett hållbart samhälle, samt skapar nöjda kunder och medarbetare.

Gruppen i Stockholm består av cirka 10 medarbetare och i Nässjö är det ca 6 medarbetare. Du har fullt personal- och resultatansvar.

 Som Gruppchef lokalnät Anslutning & Service leder du och ansvarar för:

  • Utveckling av kund- och affärsrelationer
  • Ansvar för leverans av kundnära anläggningsärenden inom lokalnätet
  • Ansvar för kundinitierade anläggningsärenden i lokalnätet
  • Planera, upphandla och driva investeringsprojekt för kund, t ex anslutningar, anläggningsledningsflyttar
  • Beställa reparationer och mindre reinvesteringar av anläggningsdelar
  • Genomföra utredningar

 En stor del av ansvarsområdet som Gruppchef handlar om att utveckla affären, verksamheten, gruppen och den enskilde medarbetaren. Du kommer att ha ekonomiskt ansvar för den egna verksamheten men med fokus på helheten.

Du ingår i ledningen för Kundleverans Nord och rapporterar till Avdelningschef Kundleverans Nord samt har löpande utbyte med övriga delar inom E.ON Energidistribution AB.

Vi tror att du har

  • Relevant akademisk utbildning eller motsvarande erfarenhet
  • Minst 3 års erfarenhet av liknande verksamhet
  • Erfarenhet av att leda och utveckla verksamhet

 Du behöver inte ha en bakgrund från energibranschen men vi kommer att lägga vikt vid dina ledaregenskaper. Genom ditt kommunikativa, tydliga och coachande ledarskap skapar du personlig utveckling och delaktighet bland dina medarbetare.

Förståelse för helhetsresultat, långsiktighet och kundnöjdhet är mycket viktigt i E.ON:s verksamhet. Därför förväntas det att du arbetar strategiskt, affärsmässigt och kvalitetsmedvetet och där säkerheten alltid kommer i första hand.

Att ingå i ledningsgruppen för Lokalnätsaffärer Kundleverans Nord innebär att du ges möjlighet att påverka och vara en del av utvecklingen för de övergripande delarna inom E.ON Energidistribution AB.

Det är viktigt för E.ON Energidistribution att du delar deras värderingar och tar ett ansvar för att alla människor behandlas lika och motarbetar alla former av diskriminering och kränkande särbehandling.

Låter det intressant? Välkommen in med din ansökan redan idag.

För frågor gällande tjänsten vänligen kontakta Rekryteringskonsult,

Josefin Holmström, 076 215 38 25

För fackliga frågor, vänligen kontakta: 

Lars-Inge Jacobsson, +46 705 24 45 06, Unionen
Charlotta Klippel, +46 706 44 67 07, Akademikerna
Mattias Andolfsson, +46 709 66 90 29, Ledarna