Gruppchef Lokalnät Distribution till EON med placering i Kalmar

Varje enskild medarbetare är unik och det är något som E.ON vill ta vara på. Med ett gemensamt intresse och brinnande engagemang får alla på E.ON vara en del av resan mot att ställa om till 100 procent förnybar och återvunnen energi senast år 2025. Det är ingen liten ambition och för det krävs människor som vill göra skillnad och bryta ny mark. Istället för att leva på naturen, måste vi börja leva med den. E.ON gör stora investeringar för att vara med och skapa ett land som drivs av naturens kraft istället för på dess bekostnad- vill du vara en del av den resan?

Om företaget

E.ON Sverige producerar och levererar energi till den nordiska marknaden. Energimarknaden förändras och det är ett helt nytt energilandskap som växer fram och efterfrågan av förnybara energikällor ökar. E.ON är med och driver förändringen och vill att det genomsyrar allt de gör, från samarbeten till hållbara energilösningar som sätter deras kunder i fokus.

Om tjänsten

Reperio Search söker nu för E.ON:s räkning en relationsskapande Gruppchef Lokalnät Distribution till Kalmar med ansvar över lokalnäten i Kalmar/Blekinge-regionerna. I rollen som Gruppchef Distribution får du chansen att vara med och bidra till att bli ”energimarknadens möjliggörare”. Vidare innebär rollen att du och ditt team leder utbyggnad, reinvesteringar och underhåll av nätet på ett sätt som minimerar avbrotten och skapar nöjda kunder och medarbetare genom god affärsmässighet. I förlängningen är du och din grupp med och bidrar till ett hållbart samhälle. Till din hjälp har du ca 10 medarbetare där du har fullt personal- och resultatansvar.

Mer specifikt ansvarar du för:

• Genomförande av investeringsprojekt

• Långsiktig nätplanering, optimering och projektering av lokalnätet

• Underhåll och dokumentation av lokalnätet

• Att agera beställare och kravställare gentemot våra entreprenörer i större frågor

Vad söker vi

En stor del i rollen som Gruppchef handlar om att utveckla affären, verksamheten, gruppen och den enskilda medarbetaren. Det ska vara berikande för dig att vilja utveckla alla delar som rör verksamheten och du ser samarbetet med dina medarbetare och kunder som en naturlig del i vardagen. Du kommer att ha ansvar för den egna verksamheten som i nätområdet Kalmar/Blekinge omfattar runt 75 000 kunder. Du ingår i ledningsgruppen och har möjligheten att påverka och vara en del av utvecklingen för de övergripande delarna inom E.ON Energidistribution. Du rapporterar till Avdelningschef Lokalnät Distribution Syd. Det är ett stort plus om du har koppling till energibranschen men störst vikt kommer vi att lägga på dina ledaregenskaper. Vidare ser vi att du har:

  • Erfarenhet av att leda och utveckla verksamheter
  • Flytande svenska i tal och skrift
  • Körkort

Övrigt

Med många kontaktytor såväl internt som externt värdesätter vi därför ett kommunikativt, tydligt och coachande ledarskap som skapar entusiasm, delaktighet och personlig utveckling. På E.ON värdesätter vi olikheter och alla är välkomna. E.ON arbetar aktivt för en ökad mångfald och jämställdhet för att E.ON vet att det föder goda resultat. Låter det intressant? Välkommen in med din ansökan eller vid frågor kontakta rekryteringskonsult Josefin på Reperio, 076-215 38 25.

För fackliga frågor, vänligen kontakta:

Lars-Inge Jacobsson, +46 705 24 45 06, Unionen
Charlotta Klippel, +46 706 44 67 07, Akademikerna
Mattias Andolfsson, +46 709 66 90 29, Ledarna