Försäljningsingenjör till Aerzen med placering i Stockholm

Vill du arbeta i ett välkänt tyskt företag som tillverkar högpresterande maskiner för industrin?Nu har du möjlighet att bli Aerzens nya branschspecialist i Mellansverige och Norrland. På Aerzen har du en stark organisation och ett välkänt varumärke i ryggen samtidigt som du blir synlig och dina insatser verkligen märks.

Om företaget

Sedan år 1864 har Aerzen tillverkat högpresterande maskiner för industrin. Företaget har utvecklats, från att tidigare ha varit en enda maskinfabrik, till en global konkurrent som levererar tillförlitliga, högpresterande och energieffektiva blåsmaskiner och skruvkompressorer över hela världen. Längs vägen har företaget gått i spetsen när det gäller innovation inom området av komplexa och krävande applikationer och utvecklat flera nya teknologier som inte bara svarat på marknadens behov utan även vidareutvecklat den.

Om tjänsten

Reperio Search söker nu för Aerzens räkning en försäljningsingenjör som kommer att vara ansvarig från ax till limpa för projektförsäljningen av blåsmaskiner, kompressorer, turbo och hybrider inom sitt geografiska område. D.v.s. från förfrågan, offerera, förhandling, slutförhandling till leverans. Kunderna finns inom industrin, OEM, konsulter och kommun. Som säljare planerar du dina kundbesök och resor själv och är ute hos kund ca 3 – 4 dagar per vecka.

Mer specifikt innebär tjänsten:

  • Ca 50 procents arbete med befintliga kunder och 50 procent med nykundsbearbetning.
  • Projektförsäljning.
  • Driva säljet gentemot gemensamt uppsatta mål och budget i samråd med närmaste chef.
  • Övernattningar i samband med vissa kundbesök, interna möten i Skandinavien och i Tyskland.
  • Ge rätt underlag till innesäljarna som gör orderläggningen, tar hand om leveransbevakning och frakter etc.

Vi söker dig som har

en gymnasial- eller eftergymnasial teknisk utbildning alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Vidare ser vi att du har:

  • Minst tre år från att ha arbetat med teknisk försäljning B2B.
  • Erfarenhet av ”Capital Sales”.
  • Goda kunskaper i engelska i tal och skrift.
  • Kunskaper i Officepaketet.

Övrigt

Att jobba på Aerzen innebär att du arbetar med kvalitativa och innovativa maskiner gentemot industrin. Vi tror att du, för att trivas i rollen som Teknisk Säljare, har en inre motor och ett driv att underhålla kundrelationer och skapa nya. Vi tror också att du är självgående, vågar ta eget ansvar, är noggrann och gillar omväxling. Aerzen erbjuder ett anställning som teknisk säljare där du kommer att ha ett stort mått av frihet förenat med ansvar vilket innebär att du kommer kunna forma din dag själv inom de ramar som finns. Du kommer att få utbildning i produkterna m.m. såväl i Skandinavien som i Tyskland.

Låter det intressant? Tveka då inte att skicka in din ansökan nedan eller har du några frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Fredrik på telefon, 073 – 540 03 31.