El- och pneumatikkonstruktör, placering Stockholm

Är du elkonstruktör och vill arbeta i ett svenskt företag som i dag är en av världens ledande leverantörer av utrustning för tätkontroll?, då ska du läsa vidare! Nolek brinner för innovativa tekniklösningar och söker nu en el- och pneumatikkonstruktör som kommer att utvecklas till att bli företagets systemexpert. Nolek är dessutom ett företag som värdesätter medarbetarens möjlighet att påverka där prestigelöshet och teamkänsla är viktiga ledord. Låter det intressant, då kan du vara den vi söker.

Om företaget

Sedan starten 1973 har Nolek varit ledande i utvecklingen av avancerad tätkontroll och startat standarden för detta. Med en egen FoU-avdelning som arbetar för att hålla Nolek i framkanten av tätkontrollsteknologin har företaget varit en viktig del i att förvandla läckprovningsindustrin till vad den är idag. Nolek erbjuder marknadsledande produkter inom tätkontroll och läcksökning såsom läckprovningsinstrument, spårgasdetektorer, gasladdning och återvinningsstationer, kalibreringsinstrument, snabbkopplingar och specialventiler. Noleks produkter används av internationella koncerner såsom HP, AstraZeneca, Scania, Samsung, Ericsson, ABB och många fler.

Om tjänsten

Reperio Search söker nu för kunds räkning en El- och pneumatikkonstruktör. Som El- och pneumatikkonstruktör kommer du att bli Noleks blivande systemexpert. Som konstruktör ansvarar du för att optimera och konstruera el- och pneumatiksystemen vilka styr företagets automatiska maskiner samt dess mätsystem. I mätsystemen används en mix av vacuumteknik tillsammans med spårgaser, såsom helium.

Som el-och pneumatikkonstruktör arbetar du i projektgrupper tillsammans med kunderna och kollegorna (ibland även tillsammans med kollegorna i Malaysia.) Du kommer att vara med från ax till limpa i projekten, dvs. från kravspecifikation, beställning av material, konstruktion, stöttning av verkstaden till provkörningen. Vid specifika tillfällen är du även med vid idriftsättning ute hos kunden. I rollen kommer du att ha många kontaktytor och bygga upp ett brett och värdefullt nätverk såväl internt som externt.

Vad vi söker

Vi ser gärna att du är högskoleingenjör, har arbetat med elkonstruktion och har minst fem års erfarenhet av automatisering och industriella installationer. Vidare har du erfarenhet av att ha arbetat i Eplan alternativt Elprocad. Att förstå kundens behov och att omsätta en specifikaton i en lösning som erbjuder kunden möjligheter är något du brinner för. Du har goda kunskaper i såväl svenska som engelska. Vi ser det som meriterande att ha kunskap om riskbedömning och maskindirektivet.

Övrigt

För att trivas hos Nolek tror vi att du är en person som angriper uppgifterna på ett strukturerat sätt och tar egna initiativ för att nå dina mål. Vi tror att rätt person är flexibel, konsultmässig och tycker om att arbeta i ett entreprenörsdrivet företag. Hos Nolek får du arbeta i ”det lilla storföretaget” då Nolek är verksamma i en multinationell miljö i kombination med en familjär småföretagaranda. Här får du dessutom arbeta med kompetenta och kunniga kollegor och får möjlighet att utvecklas och lära dig allt om företagets mätsystem. Låter det som att du skulle trivas hos Nolek, då ser vi fram emot din ansökan.

Skicka in din ansökan nedan eller har du några frågor om tjänsten eller Nolek så tveka inte att kontakta rekryteringskonsult Fredrik Hellström på telefon 073 – 540 03 31 eller rekryteringskonsult Malin Nordh på telefon 072 – 325 66 96.