Business Controller till Granngården

Granngården är en del av Sveriges historia sedan 1880. I över hundra år har företaget varit en knutpunkt för svenska bönder. Genom Granngårdens arv har företaget en stor kunskap i frågor som rör odling, djur och natur. Granngården vill med sina 111 butiker runt om i Sverige och med sin e-handel inspirera och underlätta för de som vill leva ett jordnära liv. Granngården har cirka 800 anställda i hela Sverige, varav ca 70 medarbetare på servicekontoret. Omsättningen är cirka 2 miljarder kronor per år.

Reperio Search söker nu för Granngårdens räkning en driven och verksamhetsorienterad Business Controller till servicekontoret i Malmö som med sitt jordnära sätt och erfarenhet från ekonomistyrning kan stödja chefer på olika nivåer i organisationen. Granngårdens tro är att vi alla har en bonde i själen och att hemodlat är vår tids stora jordbruksreform.

Om tjänsten

Drivs du av att få arbeta med ekonomisk analys och uppföljning, vara delaktig i spännande förändringsprojekt och skapa ett ekonomiskt engagemang hos chefer och medarbetare? Delar du dessutom Granngårdens värderingar och är jordnära, engagerad, kundfokuserad och en vinnare, då kan du vara just den som Granngården söker!

Arbetsuppgifterna så väl som arbetstempot varierar över tid. Därför värdesätter Granngården en flexibel inställning där du tar eget ansvar samt stöttar upp där det behövs. I det operativa arbetet arbetar du bland annat inom följande ansvarsområden:

  • Självständigt driva controllerarbete kopplat till butikerna och övrig verksamhet
  • Vara ett kontinuerligt stöd i ekonomiska frågor till regionens butikschefer och regionala säljchefer
  • Genomföra månadsuppföljning och arbeta med prognoser för verksamhets olika delar
  • Ta fram relevanta rapporter och göra löpande analyser av större datamängder i BI-system
  • Bistå i utveckling av processer och system för att stödja analyser och rapportering
  • Vara delaktig i månadsbokslut och årsbokslut

Vem söker vi?

För att lyckas i rollen tror vi att du har några års erfarenhet av verksamhetsnära controllerarbete, grundläggande kunskaper inom redovisning och är van vid egna initiativ och driva ditt arbete självständigt. Ditt arbete präglas till stor del av att analysera, ifrågasätta och driva utvecklingen framåt, varför vi gärna ser att du har varit involverad i förändringsprojekt kopplat till effektivisering av processer och system. Vi värdesätter din förmåga att kunna hantera stora mängder data och presentera detta på ett pedagogiskt sätt. Om du har arbetat inom Retail eller närliggande bransch och har erfarenhet av lagerstyrning, ser vi det som meriterande.

Låter det intressant? Tveka då inte att skicka din ansökan nedan eller har du några frågor om tjänsten så är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Malin Nordh på Reperio Search, telefon 072 – 325 66 96.