BIM- och dokumentationssamordnare till Eltel med placering i Stockholm

Förbifart Stockholm är en viktig pusselbit för att kunna skapa en bättre och smidigare Stockholmsregion. Den nya sträckan av E4:an kommer att binda samman södra- och norra Stockholm för att avlasta Essingeleden och innerstaden och minska sårbarheten i Stockholms trafiksystem. Eltel har tillsammans med Siemens Mobility AB vunnit upphandlingen inom områdena tele, styr-och övervakningssystem vilket innebär att tekniklösningar inom flertal olika teknikområden kommer att behövas, i form av till exempel kommunikationsplattformar och radiolösningar. Projektet sträcker sig mellan 2019 och 2026 då tunnelsystemet öppnas i sin helhet. Omfattningen på detta är stort vilket medför att Eltel är i behov av att utöka sitt kompetensområde med nya resurser. Reperio Search söker nu för Eltel:s räkning en BIM- och dokumentationssamordnare som kommer att ha en viktig och betydande roll i projektet Förbifart Stockholm!

Om företaget

Eltel är en ledande nordeuropeisk leverantör av tekniska tjänster för kritiska infrastrukturnätverk som är specialiserade på att planera, bygga och underhålla deras kunders el- och telenät och Eltel är verksamma i Norden, Polen och Tyskland. Eltel erbjuder ett brett och integrerat tjänsteutbud som spänner allt från underhåll och uppgraderingstjänster till projektleveranser. Eltel är en stor internationell aktör med en stark lokal närvaro samt har en diversifierad kontraktsportfölj och en växande kundbas av stora nätägare.

Om tjänsten

I rollen som BIM- och dokumentationssamordnare kommer du att bland annat leda- och fronta BIM- delen i projekt Förbifart Stockholm inom Eltel. Du kommer ansvara för att dokument- samt övriga handlingar finns tillgängliga i olika BIM- verktyg.

Personen kommer ha ett tätt samarbete med Siemens i Nederländerna som kommer att ansvara för BIM- modulerna.

Eltel kommer att ansvara för delar som ex. radiolösning, routrar, fiber och övrigt inom kablage bland annat. Vissa delar kommer vara designade och klara medan vissa delar kommer denna person att få vara med och designa. Det är en viktig roll med kunskap som Eltel vill få in i företaget då allt fler kunder efterfrågar denna kompetens kring molnbaserade projektnätverk. Detta kommer att underlätta för de involverade i projektet eftersom man får en tydligare bild av projektet där arkitekter, beställare, byggare, el med mera jobbar efter samma modell som ska göra arbetet smidigare.

Vi söker dig

Som har en byggnadsingenjörsutbildning inom samhällsbyggnad eller teknik. Vidare ser vi att du har jobbat:

– 5 år och uppåt med projektering

– Erfarenhet inom AutoCAD 2D och 3D

– Arbete i olika BIM verktyg

– Databaser

– Flytande i tal och skrift i svenska och engelska

– Körkort behörighet B

Det är meriterande om du har erfarenhet från telekombranschen, radio och telefoni eller vana av att projektera kommunikationslösningar.

Övrigt

Eltel är ett stort internationellt företag med goda förmåner och erbjuder sina medarbetare möjligheten till personlig utveckling och en ljus framtid i ett företag i teknikens framkant. Egenskaper som hög ansvarskänsla, struktur och god samarbetsförmåga är något som Eltel efterfrågar. Du kommer ha många kontaktytor och därför värdesätter Eltel dina sociala egenskaper, ditt sätt att bygga relationer samt att du har en god kommunikativ och pedagogisk förmåga. På Eltel värdesätter man olikheter och alla är välkomna. Eltel arbetar aktivt för en ökad mångfald och jämställdhet för att Eltel vet att det föder goda resultat.

Låter det intressant?

Ansök redan idag då urval sker löpande. För mer information kring tjänsten vänligen kontakta rekryteringskonsult Josefin på Reperio, tel. nr: 076-215 38 25.