Produktionstekniker till sapa profiler, placering Vetlanda

Sapa är marknadsledande inom aluminiumprofiler. Vid Sapas fabriker i Vetlanda och Finspång strängpressar företaget profiler, bearbetar, ytbehandlar och fogar samman delar till kompletta system. Allt oftare monterar Sapa de färdiga slutprodukterna, tar hand om paketering och logistik. 

Nu söker vi för kunds räkning en Produktionstekniker till Sapas komponentfabrik i Vetlanda. Sapa är marknadsledande inom aluminiumprofiler. Vid Sapas fabriker i Vetlanda och Finspång strängpressar företaget profiler, bearbetar, ytbehandlar och fogar samman delar till kompletta system.

Allt oftare monterar Sapa de färdiga slutprodukterna, tar hand om paketering och logistik. På så sätt bidrar företaget inte bara med högkvalitativa profiler utan är också med och utvecklar kundernas affärer i vidare mening.

Som Produktionstekniker arbetar du med produktionsutveckling och förändring genom att utveckla framför allt den befintliga produktionen.

Mer specifikt innebär tjänsten att:

–      I nära samarbete med produktionsledaren ha ett helikopterperspektiv och arbeta med helheten i produktionsflöden.

–      Arbeta med att konstruktivt och strukturerat leda och delta i ständigt förbättringsarbete i produktion.

–      Implementera verktyg och arbetsmetoder kopplade till Sapa:s produktionssystem/ LEAN så som standardiserade arbetsmetoder, VSM etc.

–      Att delta i och leda reaktivt och proaktivt kvalitetsarbete t.ex. felsökningar, analysering av måttavvikelser samt t.ex. riskbedömningar med hjälp av FMEA.

–      Ansvara för att produktionstekniska dokument är uppdaterade.

–      Vara produktionsteknisk kontaktperson i den dagliga produktionen (t.ex. pulsmöten) samt vara bollplank mot nya produktionstekniska projekt.

Det finns flera produktionstekniker på komponentfabriken i Vetlanda. Produktionsteknikerna idag arbetar framför allt med nya projekt från offert, kalkylering, industrialisering till produktionssupport. I den nya rollen kommer dock produktionsteknikern att arbeta med att utveckla befintlig produktion och flöden.

Vi söker dig som troligen har en teknisk högskoleutbildning. Du har några års erfarenhet från en liknande teknisk roll i produktion. Du har även en praktisk erfarenhet/kunskap inom effektiv produktion (t.ex. LEAN eller Six Sigma). Du har också goda kunskaper i engelska i tal och skrift samt i Officepaketet.Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet från bockning/formning och stansning eller motsvarande industriell tillverkning samt erfarenhet från fordonsbranschen och då gärna som underleverantör.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi tror att du:

– är strukturerad

– är målinriktad

– har ett genuint teknikintresse

– har ledaregenskaper

Vår kund erbjuder en trygg och stabil arbetsplats med bra gemenskap och prestigelös miljö. Företaget sätter mycket fokus på och arbetar med säkerhet, hälsa och stressrelaterade frågor. Sapas mål är att forma en hållbar framtid genom innovativa aluminiumlösningar. Värdeorden är: Kunden först – Pålitlig – Entreprenörskap – Ett bolag – Ansvarstagande.

Sapa Profiler har 22 600 medarbetare i mer än 40 länder och huvudkontoret ligger i Oslo, Norge. Företaget har ca 900 medarbetare i Sverige, i Vetlanda, Finspång, Göteborg, Stockholm och Sundsvall.Sedan 1963 har Sapa utvecklat, tillverkat och marknadsfört aluminiumprofiler. Sapas kunder finns över hela Europa inom alla branscher såsom; hem & kontor, bygg, industri, elektronik och transport.

Ansökan:

Vi ser fram emot att presentera vår kund närmare under rekryteringsprocessen. Urval sker löpande. För mer information kring tjänsten, vänligen kontakta Malin på Reperio, tel.nr: 072 – 325 66 96.