Produktionsledare till sapa profiler, placering i Vetlanda

Nu söker vi för kunds räkning en Produktionsledare (av kompletta komponenter) till Sapa Profiler AB med placering i Vetlanda. Sapa är marknadsledande inom aluminiumprofiler. Vid Sapas fabriker i Vetlanda och Finspång strängpressar företaget profiler, bearbetar, ytbehandlar och fogar samman delar till kompletta system.

Allt oftare monterar Sapa de färdiga slutprodukterna, tar hand om paketering och logistik. På så sätt bidrar företaget inte bara med högkvalitativa profiler utan är också med och utvecklar kundernas affärer i vidare mening.

Som Produktionsledare på Sapa leder, planerar och fördelar du arbetet tvärfunktionellt vid Sapas komponentfabrik i Vetlanda. Produktionsledaren har formellt personalansvar för 25–35 anställda, 2–4 av dessa är teamledare. Hela 50 procent av produkterna som tillverkas i fabriken är gentemot ”Automotive” branschen.

En viktig uppgift för produktionsledaren är att utveckla värdeflöden framåt genom att coacha team och medarbetare och att alltid sträva efter ständiga förbättringar. Det är därför centralt för rollen att vara intresserad och se vikten av att optimera produktionsflöden. Som produktionsledare gäller det att inneha en helhetssyn och förstå flödena i fabriken.

Mer specifikt innebär rollen att:

–       Utveckla medarbetare och verksamheten framåt och arbeta med nya projekt

–       Inneha personalansvar, dvs. lönesättning och utvecklingssamtal

–       Skapa en vi-känsla inom produktionen och våga ställa krav

–       Sitta med i fabrikens ledningsgrupp tillsammans med övriga tre produktionsledare samt fabrikschefen

Vi söker dig som troligen har en akademisk utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har minst fem års erfarenhet från branschen och en industriell vana från produktionsrelaterade miljöer. Dina engelska kunskaper är goda och du är en van användare utav Officepaketet. Det är meriterande om du har tidigare ledarerfarenhet. Även erfarenhet från bockning/formning och stansning eller motsvarande industriell tillverkning samt erfarenhet från fordonsbranschen och då gärna som underleverantör är starkt meriterande.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi tror att du:

–       Har goda ledaregenskaper

–       Är operativt inriktad men med god förmåga att ha ett holistiskt perspektiv och se helheten och vad som är strategiskt viktigt

–       Är framåtsträvande och målinriktad

–       Har lätt för att kommunicera med människor och gemensamt hitta lösningar

–       Är tydlig i din kommunikation med den egna personalen

Vår kund erbjuder en trygg och stabil arbetsplats med bra gemenskap och prestigelös miljö. Företaget sätter mycket fokus på och arbetar med säkerhet, hälsa och stressrelaterade frågor. Sapas mål är att forma en hållbar framtid genom innovativa aluminiumlösningar. Värdeorden är: Kunden först – Pålitlig – Entreprenörskap – Ett bolag – Ansvarstagande.

Sapa Profiler har 22 600 medarbetare i mer än 40 länder och huvudkontoret ligger i Oslo, Norge. Företaget har ca 900 medarbetare i Sverige, i Vetlanda, Finspång, Göteborg, Stockholm och Sundsvall.Sedan 1963 har Sapa utvecklat, tillverkat och marknadsfört aluminiumprofiler. Sapas kunder finns över hela Europa inom alla branscher såsom; hem & kontor, bygg, industri, elektronik och transport.

Ansökan:

Vi ser fram emot att presentera vår kund närmare under rekryteringsprocessen. Urval sker löpande. För mer information kring tjänsten, vänligen kontakta Malin på Reperio, tel.nr: 072 – 325 66 96.