Säljtekniker till Sapa Profiler, placering Vetlanda

Sapa är marknadsledande inom aluminiumprofiler. Vid Sapas fabriker i Vetlanda och Finspång strängpressar företaget profiler, bearbetar, ytbehandlar och fogar samman delar till kompletta system. Allt oftare monterar Sapa de färdiga slutprodukterna, tar hand om paketering och logistik. 

Nu söker vi för kunds räkning en Säljtekniker (av kompletta komponenter) till Sapa Profiler AB med placering i Vetlanda. Sapa är marknadsledande inom aluminiumprofiler. Vid Sapas fabriker i Vetlanda och Finspång strängpressar företaget profiler, bearbetar, ytbehandlar och fogar samman delar till kompletta system.

Allt oftare monterar Sapa de färdiga slutprodukterna, tar hand om paketering och logistik. På så sätt bidrar företaget inte bara med högkvalitativa profiler utan är också med och utvecklar kundernas affärer i vidare mening.

Som Säljtekniker driver du förfrågningsprocessen och 1.a orderprocessen för nya artiklar och ändrade artiklar gentemot kunden och dess tekniska organisation. Processen drivs i samråd med den egna organisationen (tillverkning, konstruktion, inköp, sälj etc.) inom Sapa. Följande punkter ska du som ST kunna specificera och verifiera inför beslut av en affär gentemot kund:

–       Tillverkningskostnad

–       Produktkritik (toleranser, geometri etc.)

–       Konstruktion (funktion, etc.)

–       Material

–       Process (tillverkningssteg etc.)

–       Leverans och kvalitet

I rollen utvecklar du nya lönsamma affärer och kundrelationer genom att ingå i kundteam. Redan tidigt i processen, vid idéstadiet, innan förfrågan kommer från kunden är det viktigt att skapa en dialog med kundens ingenjörer som så småningom mynnar ut i en RFQ (Request for Quotation). Du är spindeln i nätet och fungerar som en länk mellan kunden och den interna organisationen. Som ST är du med redan innan förfrågan, under beredningsprocessen, vid realisation av affären och fram till SOP (Start of Production).

Vi söker dig som är högskoleingenjör eller som har tillgodogjort dig rätt kunskap genom arbetslivserfarenhet på området. Vi söker dig som har några års erfarenhet av att ha arbetat som konstruktör, produktutvecklare, teknisk projektledare, teknisk säljare, tekniskt säljstöd eller i liknande roll inom fordonsbranschen. Du kan också arbeta i en liknande roll hos en leverantör till fordonsbranschen. Du har goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift. Kunskaper i tyska är starkt meriterande.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper och vi tror att du:

–       Är relationsbyggare och har en kommersiell ådra.

–       Har en öppen attityd och förmågan att se lösningar i ett vidare perspektiv.

–       Har lätt för att kommunicera med omgivningen.

Vår kund erbjuder en trygg och stabil arbetsplats med bra gemenskap och prestigelös miljö. Företaget sätter mycket fokus på och arbetar med säkerhet, hälsa och stressrelaterade frågor. Sapas mål är att forma en hållbar framtid genom innovativa aluminiumlösningar. Värdeorden är: Kunden först – Pålitlig – Entreprenörskap – Ett bolag – Ansvarstagande.

Sapa Profiler har 22 600 medarbetare i mer än 40 länder och huvudkontoret ligger i Oslo, Norge. Företaget har ca 900 medarbetare i Sverige, i Vetlanda, Finspång, Göteborg, Stockholm och Sundsvall.Sedan 1963 har Sapa utvecklat, tillverkat och marknadsfört aluminiumprofiler. Sapas kunder finns över hela Europa inom alla branscher såsom; hem & kontor, bygg, industri, elektronik och transport.

Ansökan:

Vi ser fram emot att presentera vår kund närmare under rekryteringsprocessen. Urval sker löpande. För mer information kring tjänsten, vänligen kontakta Malin på Reperio, tel.nr: 072 – 325 66 96.