Account Manager inom VVS till Solar- Placering Uppsala

Är du en serviceinriktad person som vill få möjligheten att kombinera ditt intresse för VVS samtidigt som du får utnyttja din sociala förmåga? På Solar får du vara med och påverka ditt egna arbete såväl som att utveckla kundrelationer och verksamheten inom området Installation med inriktning VVS.

Om tjänsten

Solar erbjuder produkter och tjänster för dig som är hantverkare, elektriker, rörmokare, fastighetsägare eller beställare på det lilla eller stora byggföretaget. Installation är Solars största teknikområde med mängder av produkter från ledande leverantörer och tillverkare. Stort och smått, från kopplingar, pumpar och installationskanaler till avancerade produkter för smarta system. Solar är mer än en leverantör. I denna roll kommer du att få vara med och starta upp en ny verksamhet i rollen som Account Manager till området VVS med placering i Uppsala. Teamet består idag av 14 stycken medarbetare varav 11 stycken är elspecialister och de resterande arbetar inom VVS. Teamet arbetar regionalt vilket innefattar Stockholm- Uppsala med omnejd. Utöver ditt egna team finns i butiken och på kontoret i Uppsala redan på plats en butikssäljare och en innesäljare inom VVS. Eftersom denna person kommer att få starta upp ett nytt kundsegment i Uppsala inom VVS är det viktigt att du som person är stark nog för att driva igenom många nykundsbearbetningar samt tycka det är kul att uppsöka nya företag för att kunna erbjuda dom hela Solars produktsortiment och tjänster inom området Installation VVS. Arbetet innebär även att:

– Jobba upp sitt eget område inom VVS och bryta ny mark

– Driva professionella säljaktiviteter inom ditt område och tillhandahålla teknisk vägledning och värdebaserad försäljning

– Kundbearbeta i enlighet med utarbetad plan för respektive kundkategori/kundsegment

– Utforma och erbjuda attraktiva affärsförslag till kunderna enligt Solars riktlinjer

– Utarbeta förslag till kundbudget, inklusive mål, estimat och aktiviteter

– Avtalsförhandlingar

– Resultat och kundansvar

– Säkerställa att CRM (Sales Force) uppdateras och dokumenteras enligt Solars riktlinjer för Account Manager

– Genomföra centrala – och regionala säljaktiviteter

Vi söker dig som

Har en allmän gymnasiekompetens men gärna med teknisk/VVS inriktning. Eftergymnasiala utbildningar eller kurser inom VVS/teknik/sälj är ett plus. Vidare ser vi att du har:

– Minst 2 års erfarenhet med dokumenterad säljerfarenhet av eget resultat och kundansvar som utesäljare. Personen måste vara stark nog för att bygga upp ett nytt område

– Goda kunskaper i engelska, både skriftligt och muntligt

– Goda kunskaper i Office paketet

– Vana att arbeta i CRM-system

Det är meriterande om du har

– Arbetat i systemet Sales Force

– Eftergymnasiala kurser eller utbildningar inom områdena nämnda ovan

Personliga egenskaper

Som person tror vi att du är flexibel, lyhörd och van vid att arbeta självständigt. Du sporras av att skapa långsiktiga relationer och du trivs med att ha många kontaktytor. Vidare ser vi att du har ett stort affärsfokus, är driven och strävar alltid mot nya förbättrade resultat.

Ansök redan idag då urval sker löpande. För mer information kring tjänsten vänligen kontakta Malin på Reperio, tel.nr: 072 – 325 66 96 alternativt Josefin på Reperio, tel.nr: 076 – 215 38 25.