Account Manager Automation till Solar- Placering Göteborg

Är du en person som vill ta ett stort eget ansvar i ditt arbete och vill komma till ett bolag där det händer mycket och du får möjligheten att vara med på den resan? På Solar får du vara med och påverka ditt egna arbete såväl som att utveckla kundrelationer och verksamheten inom området Industriautomation.

Om tjänsten

Solar genomgår just nu en stor förändring där de går från att vara en grossist till att bli ett sourcing och serviceföretag. Solar erbjuder produkter och tjänster för hantverkare, elektriker, rörmokare, fastighetsägare eller beställare på det lilla eller stora byggföretaget. Automation levererar teknisk kompetens inom området samt produkter och tjänster för maskin- och skåpbyggare. Solar är mer än en leverantör.

Solar Automation består idag av 10 stycken medarbetare utspridda runt om i landet och denna tjänst är placerad i Göteborg. Som Account Manager hos Solar arbetar du med frihet förenat med ansvar och ansvarar för din egen kundportfölj. Som nyanställd kommer du att få befintliga kunder som du kommer att ansvara för. Du kommer att arbeta med såväl befintliga kunder som nykundsbearbetning och erbjuda dem hela Solars produktsortiment och tjänster inom område Industriautomation. På Solar arbetar du med värdebaserad försäljning och ansvarar för det geografiska området. Från Göteborg, Strömstad, Mariestad, Varberg upp till Jönköping. Mer specifikt innebär tjänsten att:

– Driva professionella säljaktiviteter inom ditt område och tillhandahålla teknisk vägledning och värdebaserad försäljning

– Kundbearbeta i enlighet med utarbetad plan för respektive kundkategori/kundsegment

– Utforma och erbjuda attraktiva affärsförslag till kunderna enligt Solars riktlinjer

– Utarbeta förslag till kundbudget, inklusive mål, estimat och aktiviteter

– Avtalsförhandlingar

– Resultat och kundansvar

– Säkerställa att CRM (Sales Force) uppdateras och dokumenteras enligt Solars riktlinjer för Account Manager

– Genomföra centrala – och regionala säljaktiviteter

Vi söker dig som

Har en teknisk utbildning eller motsvarande. Du ska lägst ha gått gymnasiet med inriktning elektronik, automation eller motsvarande. En lång arbetslivserfarenhet inom området kan dock kompensera utbildningen. Vidare ser vi att du har;

– Minst 2 års erfarenhet av automation eller elektronik, med dokumenterad säljerfarenhet av eget resultat och kundansvar

– Goda kunskaper i engelska, både skriftligt och muntligt

– Goda kunskaper i Office paketet

– Vana att arbeta i CRM-system

Det är meriterande om du har

– Ingenjörsbakgrund eller motsvarande med fokus inom Automation är ett stort plus

– Branscherfarenhet inom försäljning Industri med inriktning Automation

– Erfarenhet inom elektronik

– PLC

Personliga egenskaper

Som person tror vi att du är flexibel, lyhörd och van vid att arbeta självständigt. Du sporras av att skapa långsiktiga relationer och du trivs med att ha många kontaktytor. Vidare ser vi att du har ett stort affärsfokus, är driven och strävar alltid mot nya förbättrade resultat.

Ansök redan idag då urval sker löpande. För mer information kring tjänsten vänligen kontakta Malin på Reperio, tel.nr: 072 – 325 66 96 alternativt Josefin på Reperio, tel.nr: 076 – 215 38 25.